andamusi muzical Corina Elena Badea: folk și tango armânesc


Pentru ca  impresiile sunt încă calde 🙂 Promitem ca pe viitor să vă anunțăm și aici din timp și să scriem cronicuța imediat, dacă nu live !

Sutsata Culturala Armânească  ora 19,  19 iulie.

Evenimentul: întâlnire/ serată cu Corina Elena Badea, medic și cantautor.

Moderator: Floretina Costea.

Pentru cei care nu o cunosc (încă) pe Corina Elena Badea, redăm aici câteva informații dintr-un articol apărut în ziarul Gândul și informațiile de pe siteul CTArm.org referitoare la eveniment:

Corina este medic în Tulcea, însă și o artistă sensibilă ce a devenit cunoscută de puțin timp, cu toate că o parte din cântecele sale s-au facut de mult auzite la diverse petreceri /nunți. Vocea ei este ca o adiere dulce pe o mare liniștită, ce te face să te întrebi: oare este adevărată?

Este din Tulcea, dar s-a născut la Iaşi, acolo unde mama ei era studentă. Tot la medicină. A terminat cursurile liceului „Spiru Haret“ din Tulcea, după care, urmând tradiţia în familie, a dat la facultatea de medicină din Constanţa, din cadrul Universităţii „Ovidius“.

Totuși, aceste câteva rânduri nu redau exact omul frumos care este Corina Badea, mai exact un om care respiră și inspiră optimism, speranță, o anume nostalgie dătătoare de bucurii (totuși) și bucuria de a aduna tot ce oferă viața mai frumos. Ascultând-o nu poți să simți decât că ești acasă, ești unde trebuie să fii, retrăiești cele mai frumoase clipe, fie cu zâmbetul pe buze, fie cu lacrimi de bucurie. Și nu știu cât am reușit să redau aici esența omului Corina Badea.

Pe plan muzical nu există plafonarea într-un stil anume, numitorul comun al cântecelor fiind iubirea, sărbătorită într-o multitudine de trăiri, de stiluri, printre care: folk, tango, bossanova etc (am enumerat doar 3 pentru că  editorul acestui mini-articol nu are cunoștințe muzicale și să nu greșim 🙂 ). Faptul că stilul este altul decât cel tradițional  nu trebuie să fie privit ca un pas înapoi al muzicii armânești, ci mai degrabă ca un pas înainte, către un public cât mai diversificat.

Cum spuneam și mai sus, ascultând-o (cântând sau doar vorbind) nu poți decât să-ți revii din orice supărare, să te încarci cu mult optimism, cu poftă de drumeție, să treci peste probleme și….să iubești: viața, familia etc.

Și dacă v-am făcut curioși și vreți să o ascultați pe Corina Elena Badea  – oricum, vorba aceea : vorba lungă, sărăcie omului -, încheiem aici acest mini articol, lăsându-vă să vă delectați cu  cântecele ei.

Important: în luna septembrie va fi lansat albumul Corinei! [vom actualiza  și vom reveni cu mai multe  detalii! ]

Bonus: Până la lansarea Corinei vă invităm, luna aceasta, mai exact pe 26 iulie la Godot Cafe, la spectacolul Erotopoetica, în regia lui Toma Enache, o incursiune în poezia de dragoste =de la Eminescu la Baudelaire= și o aducere aminte a cântecelor de dragoste de demult =de la Maria Tănase la Edith Piaf, în interpretarea  Izabelei Barbu.

                         

P.S 1: Vom încerca pe viitor să vă ținem la curent cu evenimentele organizate de CTArm, de la momentul anunțării pe site-ul ctarm.org până la  cronica ulterioară.

P.S2: Vă mulțumim că deși activitatea editorială /scriitoricească nu este așa de susținută cum ne am dori, continuați să ne urmăriți. Vă mulțumim din suflet [ sperăm ca foarte curând să  publicăm și articolele traduse în armânește ]. Și apropo de armânește, în aceste zile , direcționarea către blog s-a realizat după căutarea “armân”. Mulțumim și vă rugăm &încurajăm la astfel de căutări cât mai des. Google știe de ce 🙂

Advertisements

About esente_armanesti

Blog de conștientizare și promovare al evenimentelor culturale organizate de și pentru armâname. Prezentarea tematicii armânești
This entry was posted in muzica armânească and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.