Ziua Nationala a Armânilor 2012 (21-23 mai)

Ziua Națională a Armânilor 2012

Povestea armânilor. Drumul spre Crushova

Anul acesta, pe data de 23 Mai, de Ziua Nationala a Armanilor, nu va avea loc doar un concert muzical armanesc, ci o incursiune in timp, o aducere aminte a istoriei armanilor, a culturii si a muzicii lor. Cei prezenti vor afla ce se ascunde in spatele armanilor; si anume longevitatea, solidaritatea cu noi si cu celelate neamuri, cultura vasta,  puterea de a dainui peste secole si capacitatea de a ne adapta oricarei societati.

Așa începe povestea pe care o vom dezvălui pe data de 23 Mai 2012.

Veți fi primiți cu ospitalitatea specifică armânilor în căsuțele special amenajate pentru a vă delecta privirea, auzul și gustul. Dacă aveți dragoste pentru istorie, cultură, tradiții, dacă aveți întrebări și căutați răspunsuri, sau doar simple curiozități, gazdele noastre vă vor sta la dispoziție. Veți putea admira de asemenea peisaje din vechile hori armânești, cu munții, casele și oile care au făcut istorie.

Și dacă tot am adus aminte de istorie, cultură și tradiții, vă dezvăluim că veți avea parte de patru activități culturale în cele patru zile dinaintea spectacolului.

Veți putea viziona un scurt documentar, de unde veți afla istoria armânilor, veți asista la o scurtă piesă de teatru pusă în scenă de actori profesioniști, veți învăța despre poeții armâni și despre evoluția poeziei armânești, urmând un scurt recital de poezii, și nu în ultimul rând, veți lua parte la un cenaclu intim de muzică și dans, unde veti asculta povești, povestioare spuse de artiștii noștri, și unde veți lua lecții de muzică, atât vocal cât și instrumental, dar și lecții de dans.

Va asteptam in Parcul  Herastrau , zona “Roata Mare”, începând cu 19  21 mai până pe 23 mai, să ne bucuram impreuna si sa impartasim aceasta bucurie.

Putem spune că cei care alegeți să fiți martorii acestei incursiuni, veți avea parte de o lecție de cultură generală despre viața armânilor din momentul declararii lor ca popor aparte și până în prezent.

Sursă: Consiliul Tinerilor Armâni, http://www.ctarm.org/

Pentru a ajunge cat mai usor, atasam mai jos harta privind pozitionarea zonei.

Advertisements

About esente_armanesti

Blog de conștientizare și promovare al evenimentelor culturale organizate de și pentru armâname. Prezentarea tematicii armânești
This entry was posted in teatru si cultura and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.